Over de awards

In 2016 bedachten Annette Stekelenburg, Marjo Brouns en Cora Postema dat het goed zou zijn om voorbeelden te laten zien waarin mantelzorgers vertellen door wie ze zich geholpen voelen. Zij zijn zelf mantelzorger en ervaren dat er veel voor mantelzorgers bedacht wordt om hen te ontlasten, maar dat echte steun vaak in hele kleine dingen zit. Zo ontstonden de Mantelzorg Awards als waardering voor mensen die het mantelzorgers mogelijk maken te leven met mantelzorg. Waardering door de mantelzorgers zelf, omdat zij het beste weten wat hen helpt. 

Na twee landelijke edities gaan we in 2018 naar een Mantelzorg Award op lokaal niveau. Dit jaar wordt de verkiezing onder andere georganiseerd in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Tot en met 30 oktober kunnen mantelzorgers uit Bodegraven-Reeuwijk hun beste steun nomineren. Met de Mantelzorg Awards geven mantelzorgers zélf aan door wie ze zich het best geholpen voelen. En dat werkt empowerend. De kandidaten zijn dus geen mantelzorger, maar mensen die iets voor de mantelzorger betekenen of hebben betekend, zoals een medewerker van de thuiszorg, iemand van het wijkteam of medewerker van de gemeente, een vriend of de buren

Uit alle nominaties kiest de vakjury de winnaar Op 10 november 2018, de Dag van de Mantelzorg, wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

 

 

De Mantelzorg Awards is powered by Vote Company, de specialist in het organiseren van verkiezingen.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details